Kunst, poezie en proza

Ook op het gebied van Kunst en Cultuur kunt u uw hart ophalen in de Krimpenerwaard.

Op de website www.kunstwaard.nl vindt u uitgebreide informatie over kunst en cultuur in de Krimpenerwaard.  Naast een lijst met namen en adressen van kunstenaars, vindt u hier onder andere informatie over tentoonstellingen, exposities, workshops en de Polderdichters .

Op de Activiteitenkalender vindt u een actuele lijst met leuke culturele activiteiten binnen de Krimpenerwaard.

 

Bekijk de AGENDA

Boeken
 

krimpenerwaard  

Fotoboek Krimpenerwaard: “ Hollandse luchten en landschappen in de polder”

Wijde landschappen, indrukwekkende wolkenpartijen, een prachtig ondergaande zon. De Krimpenerwaard grossiert erin. Je zou het kunnen vergelijken met de landschapsschilderijen van Hollandse meesters in de Gouden Eeuw.

Voor deze uitgave heeft de Lekkerkerkse fotograaf Eppo Notenboom de mooiste landschappen en indrukwekkendste luchten bij elkaar gezocht. De titel is dan ook ‘Hollandse luchten en landschappen in de polder’. De van RTV Rijnmond bekende weerman Ed Aldus geeft zijn intrigerende wijsheden over het weer bij al die luchten. Dat is waar Ed Aldus en Eppo Notenboom elkaar vinden: de fascinatie voor de natuur en alles wat zich daarbij in de lucht afspeelt.

Het luxe boek met harde kaft kost € 19,75 en is verkrijgbaar via de boekhandel, bol.com en www.watermerk.eu  Als u via de site bestelt en de code “ UitindeWaard”  vermeldt worden er geen verzendkosten berekend. Het boek telt 128 pagina’s en 248 kleurenfoto’s. 

 

Dwalen door de Krimpenerwaard

In Dwalen door de Krimpenerwaard neemt de in de streek geboren en getogen auteur de lezer mee op zijn tochten door het gebied tussen Lek en IJssel. De verhalen trekken als een film aan het oog voorbij. Met soms een licht gevoel van weemoed en dan weer een vleug humor, worden situaties en bezienswaardigheden beschreven. De auteur dwaalt door polders, over tiendwegen en bezoekt dorpen, buurtschappen en Schoonhoven als enige stad in de Krimpenerwaard. Dagelijkse zaken waar doorgaans uit gewenning aan voorbij wordt gegaan, krijgen plotseling weer een gezicht en betekenis. Ook voor de niet Krimpenerwaarder is dit boek een middel om op onbevangen wijze kennis te maken met een uniek gebied.

Dwalen door de Krimpenerwaard is voor € 18.15 verkrijgbaar bij de  reguliere boekhandel, bij www.boekscout.nl  en de auteur.(email: roel1000@gmail.com)

 

 

       

  • cadeaubonwebsite
  • SchoonhovenApp
  • Bonte Varken
  • Kaasboerderij Hoogerwaard
  • Rabobank