Streekmuseum Krimpenerwaard

StreekmuseumNaam: Streekmuseum Krimpenerwaard
Adres: IJsseldijk 312
Postcode: 2922BM
Plaats: Krimpen aan den IJssel
Telefoonnummer: 0180-514866

www.streekmuseumkrimpenerwaard.nl
info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl

Twitter
Facebook

Aan de IJsseldijk in Krimpen aan den IJssel vindt u een bijzondere verrassing: Streekmuseum Krimpenerwaard. Het is gevestigd in een monumentale 17e eeuwse Hallehuisboerderij. Op het prachtige boerenerf staan verscheidene bijgebouwen zoals een wagenschuur en een klompenmakerij. Binnen proeft men de tijd van weleer. De collectie bestaat uit voorwerpen die de gewone mens in de Krimpenerwaard dagelijks gebruikten voor huishouden, werken op het platteland, nijverheid, industrie en ambachten. U ziet de schatten van het museum in de pronkkamer, maar ook een boenhok en het schoolklasje uit de tijd van ‘Ot en Sien’.

Als u een indruk wilt krijgen van de wijze waarop men in de Krimpenerwaard gedurende de 19e en het begin van de 20e eeuw woonde en werkte, is een bezoek aan het Streekmuseum voor de Krimpenerwaard zeker de moeite waard.

Kinderen kunnen tijdens het museumbezoek speuren over het museumerf en spelen met echt ouderwets buitenspeelgoed. Ook zijn er creatieve workshops voor jong en oud.

Naast een museumbezoek kunt u hier ook terecht voor een rondleiding, een schoolbezoek, het afsluiten van uw huwelijk, het vieren van een kinderfeestje en een feest of partij. Ook worden er drie keer per jaar fairs georganiseerd waaronder een Brocantemarkt.

Bezoek ook eens de agenda van Streekmuseum Krimpenerwaard, hier krijgt u een compleet overzicht van alle tentoonstellingen en evenementen.


 


Grotere kaart weergeven

 

U vindt op deze locatie de volgende activiteiten

  • cadeaubonwebsite
  • SchoonhovenApp
  • Bonte Varken
  • Kaasboerderij Hoogerwaard
  • Rabobank